Ce este Gazduirea Shared ?

Cea mai populara forma de gazduire a unui site web este gazduirea shared, fiind de altfel si cea mai ieftina forma de gazduire a unui site web pe internet. Pretul mic se datoreaza faptului ca o companie de web hosting poate gazdui pe un singur server, zeci sau chiar sute de conturi de gazduire web shared, iar resursele acelui server (cpu, memorie, hdd, etc.) se impart catre toate acele conturi de gazduire shared.

Gazduirea web Shared, este destinata webmasterilor detinatori de site-uri web cu un trafic redus si foarte redus sau firmelor care detin doar un simplu site web de prezentare al firmei.

Atat in Romania, cat si in afara, exista o multitudine de oferte si pachete de servicii de gazduire web shared, ce ofera posibilitatea de a opta pentru pachetul perfect pentru tine, in functie de numarul de site-uri pe care le detii, spatiul pe care il ocupa site-urile tale sau resursele pe care le consuma acestea.

Daca ai contractat un cont de gazduire shared, iar site-ul tau a inceput sa devina cunoscut si traficul la site-ul tau a inceput sa creasca, ar cam fi cazul sa treci ori la gazduire VPS (server virtual privat) ori la un server dedicat, in functie de situatie.